Melambangkan Identiti Itu Penting.

Bungkusannya unik, seperti bungkusan kotak penting.

Bungkusannya unik, seperti bungkusan kotak penting.

Tahun 2010 bakal menjengah, tu tahun masihi, tahun hijrah dah pun masuk tahun baru iaitu 1431H. Semoga tahun baru membawa perubahan baru kepada kita semua. Hari ini aku ada terima kalendar dari salah satu pelanggan syarikat di mana aku bekerja, dapat jer kalendar tu aku pelik macam mana kaedahnya kalendar mereka nie. Bos aku dan bisnes partner dia pun cubalah membina kalendar ini agar dapat digunakan, manual tidak disertakan pulak tu. Lepas jer mereka tunjuk dan lipat-lipat apa yang patut aku ambil alih pula. Aku tunjukkan caranya kepada mereka, tidak perlu lipat semua, hanya sekeping sahaja yang perlu dilipat.

Saksikan keunikan identiti korperat mereka ini.

Mulakan dengan buka tali pengikat kalendar.

Mulakan dengan buka tali pengikat kalendar.

3 komponen utama kalendar 2010 mereka.

3 komponen utama kalendar 2010 mereka.

Bentuk paparan kalendar mengikut bulan.

Bentuk paparan kalendar mengikut bulan.

Komponen ini sahaja yang perlu dilipat.

Komponen ini sahaja yang perlu dilipat.

Komponen yang digunakan sebagai pemegang utama kaki kalendar.

Komponen yang digunakan sebagai pemegang utama kaki kalendar.

Komponen kaki dan penyokongnya.

Komponen kaki dan penyokongnya.

Kepingan kalendar mengikut bulan yang telah ditempatkan di komponen penyokong kalendar.

Kepingan kalendar mengikut bulan yang telah ditempatkan di komponen penyokong kalendar.

Mulakan dengan bulan January 2010.

Mulakan dengan bulan January 2010.

Buang paparan January maka nampaklah paparan February.

Buang paparan January maka nampaklah paparan February.

Buang mana yang patut bila lepas bulan yang sepatutnya.

Buang mana yang patut bila lepas bulan yang sepatutnya.

Tahniah kepada pereka kalendar yang unik ini, betul-betul menggunakan kreativiti mindanya.

Terima kasih kepada Far East Packaging untuk kalendar yang super unik dan cantik ini. Semoga tahun 2010 membawa kejayaan, keamanan dan kesejahteraan sejagat. InsyaAllah.

Far East Packaging

Far East Packaging

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

3 Responses

  1. Kujie says:

    kak jie pun dpt bungkusan
    buka je tgok2 kalender

    dan tak sangk2 betul

    kalender kuda!
    .-= Kujie´s last blog ..Dinner bersama Azman Ishak dan isteri ditemani Noktahhitam =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *