Gathering GengBlogger Pertama 2010

Gathering GengBlogger Pertama 2010

Gathering GengBlogger Pertama 2010.

Buat pertama kalinya aku join gathering GengBlogger yang semakin hari semakin hebat dengan penggunanya yang kian bertambah. Blogger seluruh Malaysia menggunakan GengBlogger untuk tujuan Ping blog mereka. Rasanya aku tak nak bercerita banyak pasal teknikal ni kerana aku tak pakar. So aku jadikan entri ini sebagai entri bergambar sahaja. Sila layan yer…

Bergambar kenang-kenangan dengan blogger AriffShah.com

Dimulakan dengan gambar tuan punya blog, bergambar dengan blogger AriffShah.com yang masih menuntut di Rusia. Dialah agen perisik yang Najib hantar untuk mengintip teknologi senjata Rusia…haha. Sesi perkongsian maklumat yang diberikan oleh Ariff banyak membongkarkan kaedah yang dia gunakan untuk bermain-main dengan trafik dan SEO. Akan aku cuba mana yang mampu.

Alamat penuh lokasi kejadian...

Tapak di mana berlangsungnya Gathering GengBlogger adalah di Kompleks Sukan Lasak Putrajaya (Sukan Luncur). Lokasinya menarik kerana boleh lepak-lepak santai jer. Bilik kaca yang disediakan juga menarik, ada kemudahan aircond lagi.

Permulaan sesi gathering gengblogger

masih lagi peringkat awal masing-masing berkenalan..

Mama Blogger Kujie2.com yang sporting...

Akhirnya dapat juga jumpa mama blogger yang popular nie iaitu Kak Kujie secara bertentang mata walaupun sebelum nie hanya berinteraksi secara maya pun dah rasa macam rapat sangat. Suatu peluang keemasan yang hadirnya belum tentu berulang lagi.

Sesi bersuai dan berkenal sesama blogger...

Sesi bersuai dan berkenal sesama blogger...

Sesi bersuai dan berkenal sesama blogger...

Sesi bersuai dan berkenal sesama blogger...

Sesi bersuai dan berkenal sesama blogger...

Liputan dengan iPhone AriffShah.com

Kay #SembangLebat nampaknya...hehe

Bro Zool LigaKampung.com dalam sesi suaikenal...

Abang Oren Kay pakai baju kuning plak hari ini...

Pasangan tunangan yang sempoi, siap bagitahu lagi..hehe

Mama Kujie memperkenalkan diri...

Mama Kujie lagi...

Blogger Junior - Adik Intan

Encik tunang kepada CikNass.com hehe...

Blogger feveret Nuffnang KakInaKL.com bergambar dengan AriffShah.com

Blogger Istimewa itu ialah MohdSukurIbrahim.blogspot.com

Mama Kujie dan Mohd Sukur bergambar kenang-kenangan

Aku juga merakam kenang-kenangan dengan Mama Kujie dan Mohd Sukur

Siapa ek dua orang photographer nie, adakah mereka MyGulaHati.net

Sesi kongsi maklumat dan tips bermula

Begitu bersemangat AriffShah menyediakan bahan untuk kongsi maklumat dengan blogger lain

Ayie a.k.a darkBatman.com memperkenalkan diri...

Intan khusyuk makan jajan sambil mama dia berkongsi maklumat, banyak betul jajan kan intan, tak makan rugi plak...hehe

Sesi bergambar masing-masing sebelum balik...

Ok rasanya cukup setakat ini sahaja update saya mengenai Gathering GengBlogger ini. Kalau ada idea lain saya akan update semula entri ini. Semoga perkenalan kita akan kekal dan membawa kebaikan bersama. InsyaAllah.

Sekian, terima kasih.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

53 Responses

  1. Kujie says:

    mcm tak de awek lain …aishh…. takut kot nak letak …kehkeh

    intan cakap, macam majlis sambut hari jadi..banyak jajan !

    • ejam says:

      tuler, sampaikan saya pun layan makan jajan gak…
      gambar awek2 yg saya snap senyap2 adalah utk tatapan peribadi sajer…hehe
      kenyataan ini bukan risau kena tidur luar yer…haha

  2. Piratz says:

    nasib bek takde gambo aku… huhu…

  3. wazy says:

    wahh memang meriah eh bro,huhuhu

    • ejam says:

      macam2 blogger yg hadir, kalau lagi ramai lagi syok rasanya…
      yang penting KUMPULAN 4 dapat jawab paling banyak teka teki..haha

  4. x-po says:

    hehe baguslah kalau dapat berkumpul ramai2 camni..aku ni yg duk jauh, alamatnya mmg leh tersengeh je la hukhuk

    • ejam says:

      cuba buat utk zone setempat, mana tau dpt kumpulkan blogger dari negeri di mana bro tinggal pun ok dh…
      dpt gak tambah kenalan…

  5. Loq says:

    Kebanyakan ramai blogger perempuan ^_^

    • ejam says:

      tuler, ramai awek, rugi ler kau tak ikut serta…
      aku tengok jer, tak kacau pun awek2 tu…bukan takut bini yer…haha

  6. nana says:

    berapa ramai yg dtg ni?? ingt nk pegi tadi tp last2 melepak kat alamanda jer..kekekeke

  7. velasrizal says:

    meriahnya..rugi x folo..

    Logo Piala Dunia 2014 Di Brazil

  8. mijae says:

    aik nape gambar gua tade? eh bile mase gua pergi hehe

    gua rase macam nyesal tak pergi hehe..tp xpe..sian org umah hahaha..=p

  9. MuNsYi~SaMa says:

    best2..ramai gak dtg.

  10. Faizal @ FTN says:

    sorry tak sempat berkenalan smlm. join pun sekejap je..hopefully lepas ni ada banyak gathering camni..barulah tak segan..kihkihkih… aku ni shy shy sikit 😛

  11. eiman says:

    ramai jugak yang datang eh.. meriah sungguh.. dapat tengok live muka blogger terhandal malaysia nih..

    • eiman says:

      eh lupa plak.. berapa banyak baju @ariffshah pakai pada hari tersebut..? tgk dalam blog dia lain dari gambar dalam nih.. superimpose agaknya.. haha

      • ejam says:

        kebanyakan blogger dtg dgn pakaian warna-warni, lepas t’shirt sampai diorg bersalin…ops salin baju mereka…hehe

  12. syahirul says:

    huhuhu… yg aku takleh lupa, sesi kenalkan tunang.. hahhahaa… semat aje.. intan mmg kuat mkn jajan.. mmg byk.. hahahaha…

    • ejam says:

      tuler, mula2 nmpk cam xperasan jer, tetiba jer blogger tu perkenalkan tu tunang dia…memang sempoi…hehe

      aku lupa plak nama blogger tu walaupun sama group dgn aku…haha

  13. ermm..rugi tk dpt join sama…amboi, ramai awek yer encik ejam yer…

  14. Mia Liana says:

    Mia orang johor lagipun ada kelas arini. Jauh nak ke sana… Satu masalah paling besar Mia sekarang ialah dah tak boleh masuk gengblogger.com. Dulu Mia masuk guna facebook connect… Ni disuruh daftar nama, lepas tuh running script xhenti2. harap ada yang dapat bantu..

  15. azizan4444 says:

    cun bro..lps ni bt lg..hehe

    • ejam says:

      mu ler org paling happening…
      nasib baik org umah aku tak ikut skali, kalau tak jumpa org kampung sembang ler dia…hehe

  16. ariff says:

    ish. banyak lak gambar aku. bosan lak orang lain nanti. hehe..
    yang iphone tu, sebenarnya tengah cari teka teki 😛

    • ejam says:

      aku nak tarik awek2 plak jengah blog aku..
      kira jadikan kau pelaris ler…boleh kan…hehe

      cari teka teki dgn iPhone?
      apa teka tekinya? aku ada jawapan kot…hehe

  17. Cik Nass says:

    hoho.. kalau aku gi semalam, korang kenalkan aku ni tunang Encik Syahirul. memang nak kena ar. ekekeke..~ Suka tengok gambar2 di atas. Nampak rileks, sempoi. Kak kujie memang comel!! Ejam memang chumel jugak. Ariff apatah lagi. Juara segala comel. Yang hensem aku nampak sorang je, Encik Syahirul. Ekekekeek.

    • ejam says:

      dgn tanpa segan silu ler bleh sembang meriah lagi dgn cikgu kalau cikgu ada gak…
      kak jie mmg ramah tamah, suka sgt tgk muka dia senyap2, kira curi2 tgk dia… (teringat arwah mak plak bila tgk wajah kak jie seorg mama yg sporting)

      cumel ker aku? lupa plak pakai baju corak melintang tu nmpk aku gemuk plak…haha
      ariff paling hangat semlm, tp btol ler dia mmg agak pemalu org nyer…hehe

      en.syahirul hensem yer…yg lain semua comel yer…

  18. ery farieha says:

    ohh kamu..
    hehe 🙂

  19. zool says:

    ooo .. ariffshah tu perisik rupanya..
    patutlah masa dia cakap kursus dia aku tak paham…
    ada kena mengena ngan KGB le ni..
    huhuhuhuhu..

  20. Azuan says:

    Wah.. bestnya dapat berkumpul ramai2 mcm ni, banyak dpt maklumat dan berkenalan..

    • ejam says:

      btol tu, bertambah koleksi kawan2 kita kan…
      ilmu dalam berblogging juga dapat ditingkatkan lagi…

  21. FeezMior says:

    Gathering mcm ni skali skala mmg best.. kalau ada lg harus join. sbb dah balik awl, tak dapat lgsng tips dr senior blogger T__T

  22. kak ina kl says:

    salam ejam..fofolar ker? taklah..belum sampai ke taraf redmummy

    tq sbb sudi layan borak semalam…semuga jumper di lain kali

    • ejam says:

      popular gak ler kak ina nie…
      kira org penting nuffnang dh tu…hehe
      terima kasih gak sudi2 sembang dgn saya yg pemalu nie…semoga jumpa lagi…

  23. zik says:

    rugi sapa tak datang.. nak buat macam ne.. terlalu jauh untuk kesana..hehe.. wah semua otai2 ada tuh..

  24. miss nana says:

    wah ada jgk dalam gambar.haha ^___^

  25. ishak says:

    best lah korang dapat buat macam ni…nanti nak buat gak kat sarawak pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *