Banner Iklan Paling Hodoh Pernah Aku Jumpa

Hodohkan..

Sebentar tadi buat blogwalking di blog yang menyediakan WP Theme percuma, kebetulan ternampak pula iklan ini pada bahagian headernya. Terkejut juga bagaimana boleh ada iklan yang hodoh begini diterima oleh syarikat pengiklan. Hanya kerana duit sahajakah mereka menerimanya? Bila aku klik untuk tengok apa laman webnya memang lagi terkejut, indah juga laman webnya dan servis juga berkaitan laman web tapi rekabentuk banner iklan amat mengecewakan sekali.

Inilah pemilik banner tersebut

Dalam buat iklan mestilah bijak kerana daya tarikan boleh membawa keuntungan. Jangan ambil mudah walaupun nampak macam kecil. Peringatan ini juga buat aku agar tidak lupa.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

13 Responses

  1. yanmie says:

    Salam,

    HAHAHAHAA memang hodoh tapi sempoi 😀

  2. Labanon says:

    Sebenarnya ni salah satu strategi pemasaran. Bila dia buat sesuatu yang lain daripada yang lain maka akan menimbulkan ‘curiosity’ untuk orang klik iklan tu.

    Banner yang ‘hodoh’ ni biasanya orang guna apabila perlu bayar CPM (Cost per mile) yang mana kira based on impression. Based on my experience, banner yang hodoh and straight to the point lebih ramai orang klik. 😀

  3. bob says:

    teknik don’t judge a book by its cover

  4. titan says:

    dia saje aje tu. Asyik wat banner lawa orang tak datang pun..jadi wat banner buruk..haa, terbukti ko gi website dia. haha..

  5. Anarm says:

    bagus btol teknik dia.. memang org akan klik laa.. bijak.. bijak..

    • ejam says:

      tuler, pada permulaannya aku tidak terfikir pun akan teknik yg disengajakan ini, selepas baca komen2 di atas barulah aku tahu..

  6. Budak Nakal says:

    dia buat pakai paint ke apa ni hihi mmg ada udang di sebalik mee goreng ^ ^

  7. Noob blogger says:

    Inilah teknik pemasaran.
    Pemikiran org biasa mngkin anggap ia web header yg hodoh dan tindakan bodoh.
    Golongan orang seperti inilah yang diperlukan..hahahah..kesian…

  8. iklan camtu tarik minat..trigger kita yang sedia ada rasa ingin tahu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *