Tahun Baru, Baju Pun Tukar Baru

uniform kerja tahun 2012

Hari Isnin ini akan mula pakai baju baru ini, kali ini warnanya biru yang lebih terang berbanding sebelumnya. Logo yang disulam pada baju mempromosikan jenama produk yang dijual oleh syarikat di mana aku bekerja. Sebelum ini aku pakai baju saiz XL, kali ini aku minta saiz L, bukan sebab dah kurus tapi baju lama itu agak besar dan tidak selesa sangat bila dipakai.

Untuk baju baru ini kainnya macam agak nipis sikit berbanding dengan yang lama, harap-harap mampu bertahan lamalah hendaknya hayat baju tersebut. Nasib baik mesin basuh yang cucikan, kalau berus pakai tangan alamatnya memang sebulan sekali tukar baju baru.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

5 Responses

  1. titan says:

    hoho..dah dapat baju baru. free ke tuuu..

    • ejam says:

      free dengan deposit baju yg lama…siap kena tolak gaji tu, kalau dah tak keje nanti bleh dpt blk refund…haha

  2. Emmet says:

    wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! 😀

  3. puanbee says:

    salam , bukan ke basuh guna mesin pun tk elok juga untuk baju , leher cepat kembang dan tertarik2 benangnya .. heheh ..

    • ejam says:

      oh yer tak yer gak kan, tapi memandangkan kainnya nipis basuh tangan ataupun mesin basuh hasilnya tetap sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *