Baru Sehari, Ada 6 Hari Lagi.

Sabtu lepas aku telah turut serta dalam kursus pendek anjuran Kolej Komuniti Temerloh. Aku pilih Kursus Pembinaan Blog dengan Blogspot. Berjaya juga aku selesaikan sehari kursus.

image

Kakitangan kerajaan perlu menghadiri sekurang-kurangnya 7 hari kursus atau latihan setahun. Bagi tahun ini aku perlukan 6 hari lagi kursus untuk bagi cukup syarat. Nasib baik kursus Kolej Komuniti boleh diambil kira jadi lebih mudah tak perlu keluar jauh dan tidak ganggu hari bekerja.

Bulan 4 nanti akan cuba sertai beberapa lagi kursus, target aku cuba 7 hari tersebut selesai sebelum isteriku bersalin dan berpantang di kampung.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

18 Responses

  1. Harap berjalan dengan lancar dan boleh bermanfaat dalam blogging nanti

  2. Azman Ishak says:

    erm.. kalau gomen memang nak kene ade kursus dalam setahun kan. sebab ade pengiraan mata. sama macam wife aku gak ah.

    • ejam says:

      nasib baik wife aku cakap kursus dari kolej komuniti pun boleh diterima pakai, jadi mudah ler kalau ada kursus menarik wife aku bagitau utk aku join.

  3. Mus says:

    tahun ni belum ada kursus lagi

  4. eyriqazz says:

    Wah,tak sangka ada kursus sebegini untuk kakitangan awam..bolehla suruh isteri hadiri juga nanti ni..

    • ejam says:

      dgn bro sekali boleh join kursus, cari kursus yg boleh dua2 join macam kursus buat kek ker.

      untuk anak2 pun ada, cuba tanya kolej komuniti terdekat.
      bayaran pun murah RM10 jer pun.

  5. sy selalu x cukup 7 hari kursus..

  6. puanbee says:

    seronoknya ejam bila la ada masa nak kursus menjahit ni

  7. hafizmd says:

    Seronok jugak ada kursus2 pendek camni.

    nampaknya ambe kena ambil inisiatif sendiri =)

  8. Puan Bardboo says:

    menarik tak pengisian kursusnya tau? bolehlah kongsikan dengan pembaca blog ni.. =)

    • ejam says:

      bagi ejam pengisiannya asas sangat dan selebihnya perlu rajin google..kot. 🙂
      harap diorg buat yg advance skit baru best.

  9. zool says:

    semoga berjaya mendapat lagi 6 hari kursus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *