Sudah 40 Ribu.

image

Banyak jasa.

Semalam genap 40k km sudah perjalanan Cik Cinta Wangi kami. Sudah jauh berjalan dan banyak jasa diberikan. Mana tak cepat walaupun belum sampai 2 tahun, pemiliknya seorang dari Melaka dan seorang lagi dari Kelantan.

Bila balik Kelantan yang rasa jauh berjalannya berbanding balik ke Melaka. Tahun ni rasanya macam banyak kali juga bakal balik ke Kelantan memandangkan isteriku tengah mengandungkan anak kedua kami.

Semoga kereta ini mampu berjasa selama mungkin. Terima kasih.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

21 Responses

  1. fyzal says:

    kalau banyak bergerak memang cepat je naik. keta saya baru setahun dah 23ribu km.

    selamat dapat baby ke-2 saudara.

  2. fyzal says:

    kalau ada kancil bagus utk short distance perjalanan. mmg akan save byk minyak. asalkan sampai dr tempat bertolak ke tempat yang dituju 🙂

  3. hafizmd says:

    terbaiklah bro. kereta utk perjalanan yg penuh kebaikan =)

    gitulah kita yg kahwin pasangan jauh2..hehe

    ambe ganu, wife penang…tiap 2/3 bulan ulang balik kampung gilir2

  4. suri says:

    salam di melaka rumah siapa? suami atau isterinya

  5. suri says:

    ini baru ada kereta heee mmg sllu kena servis klu ikut time hee…ni servis kt kedai biasa ker atau bengkel proton..

    • Ejam Othman says:

      selagi bwh waranty perodua memang kami servis di pusat servis mereka, sebaik sahaja habis nanti barulah servis di bengkel luar yg jauh lebih murah 🙂

  6. hehe.. saya 2 tahun dah 53k dah…=)

  7. fyna says:

    err..fyna tak check pun. hehehe…

    • Ejam Othman says:

      bahaya tak cek ni nanti terlepas jauh dari waktu servis yang dicadangkan, boleh rosak enjin kereta…lagi besar belanjanya.

      bak kata orang2 muda biar servis daripada repair…hehe

  8. Anarm says:

    Kereta aku baru nak masuk 20 ribu.. Tapi rasa macam byk makan minyak plak skrg ni..

    • Ejam Othman says:

      Kau memandu di kawasan yang jalan sikit dah kena tekan brek…jawabnya memang kuat minyak ler….tapi kereta auto memang kuat skit guna minyak berbanding manual.

      Aku pilih auto sebab wife tak pandai drive kereta manual jer…tapi takpe ada hikmahnya…skrg ni kereta dh byk atas jalanraya dan jem merata…kereta auto relaks skit nk drive dan tak letih kaki main clutch.

  9. titan says:

    kira banyak gak dah tuuu. hoho

  10. Tengok meter mesti kereta myvi tu. Asalkan servis ikut time, maintain elok, berapa ribu kilo pun tiada masalah.

  11. jai says:

    tuan blog pakai kereta apa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.