Jangan Geram Sangat Boleh Tak Along.

image

Adik Haq dan mamanya dah berada di rumah. Syukur Alhamdulillah semuanya ok dan dapat pulang seperti dijanjikan. Setibanya adik di rumah alongnya baru saja ditidurkan oleh abang sepupunya. Lebih kurang jam 2.30 petang barulah along tahu adik dan mama dah ada dirumah. Dia apa lagi terus nak terkam mamanya.

image

Nasib baik papa sempat halang. Mamanya terasa sakit pada bahagian jahitan dia pula sibuk nak peluk. Haq kena faham situasi mama sekarang ya, bukan tak sayang dah tetap juga sayang macam sebelum ni.

Adik tidur dalam kelambu tu dia sibuklah nak tekan-tekan kelambu ingat mainan ker. Risau dia tertekan lebih kena pula adiknya. Macam kena beli baby coat jer nampaknya. Risau pula papanya nak tinggalkan nanti. Esok kena pergi kedai perabot juga nampaknya.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

7 Responses

  1. Ummi Hanie says:

    haha along… biasalah… baru prtama kali dpt adik…

    ejam kena manjakan dia lebih sikit supaya dia tak rasa trgugat sgt. bby tak tau apa2 lagi, leh je ‘abaikan’ dulu… maksud nis, bby kan byk tido masa ni, tak pandai jeles2 lagi 😉

  2. titan says:

    bapanya pulak yang geram ni. haha..

  3. Ain says:

    yeay haq da dapat adik..hehe abg long skarang

  4. anuar says:

    Nampaknya along dah tak sabar nak bermain dengan adiknya. . Sayang dekat adik katakan. .

  5. Mus says:

    papanya pun kena sabar juga yer. hihihi..

  6. Dianaa says:

    Haq dapat gelaran Along skrg 😀

  7. Hehe.. Nanti mesti Haq rasa jeles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *