Sedap Juga Makan Sup Belut.

image

Agak lewat makan tengah hari sebab tadi teman Haq tidur terus join sama. Bila pergi ke dapur tengok ada sup belut dalam periuk. Adik ipar lelaki aku yang masak, dapat tangkap belut di kawasan tanah bendang rasanya. Mula-mula macam tak yakin nak makan tapi beranikan diri untuk cuba makan. Ternyata tiada apa yang pelik pada rasanya seperti makan ikan sardin saja.

Sup tersebut masam-masam jadi tidak terasa atau berbau hanyir pada daging belut tersebut. Bila makan potongan demi potongan rasa lembut isi belut tu tidak sedar semangkuk dah habis. Siapa pernah makan belut mesti tahu bagaimana rasanyakan.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

7 Responses

  1. Mus says:

    tak pernah cuba lagi..
    pandai masak. pasti sedap punya!

  2. titan says:

    wahh..bak sikit belutnya tu..

  3. Zali says:

    Tak pernah cuba lagi. Kalau landak pernah la makan.

  4. Dianaa says:

    tak pernah lagi rasa. dulu abah ada ajak, tapi takmo

  5. deno says:

    pernah rasa sekali dulu sup belut ni.. lepas tu tak makan dah sbb kurang “kena” dengan selera deno.. huhu

  6. Aniq Bukhary says:

    Tengok macam sedap je.. Saya penah juga makan belut nie, tapi time kecik2 dulu. dah lupa dah macam mana belut nie 🙂

  7. Ain says:

    Erk tak pernah cuba.. takoot..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *