Kedai Macai.

image

Macai punya kedai.

Petang tadi sebelum masuk kerja aku pergi ke kedai hardware ini untuk beli pengunci pintu gril besi yang baru sebab yang sekarang punya sudah bermasalah kunci sangkut. Pada mulanya tak perasan pun nama kedai ini tapi bila toleh ke atas dan tengok betul-betul namanya ialah MACAI dan apa lagi aku terus fikir suasana politik di facebook yang mana perkataan “macai” kerap digunakan pada sesebuah parti politik itu.

Yang siotnya barang yang dibeli tadi bila dipasang terus jem. Apa punya kedai jual barang baru yang rosak.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

6 Responses

  1. sweetkurma says:

    nama kedai pun macai, barang pun macai ler hihi

    • Ejam Othman says:

      geram gak beli barang “macai” camtu…dah tak pasal2 tertangguh kerja nak tukar kunci pintu gril tu… 🙂

  2. Bahrain says:

    bukan kedai hardware je yang ada nama macai, kedai makanan pun ada. Lupa plak nak snap hari tu..

  3. Nick says:

    macam-macam cara nak tarik customer..creative kedai macai 🙂

  4. luthfi says:

    sesuatu yang lain daripada yang lain diharapkan akan menarik perhatian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.