Cubaan Login 2 Akaun Streamyx Pada 1 Talian Telefon.

image

Aku sekarang berada di Melaka, di rumah ayahku ini pun ada akaun Streamyx bawah nama aku juga seperti juga di rumah sewa di Mentakab. Di sana pakej 4mbps di sini pakej 384kbps sahaja. Aku cuba login ke modem di sini dengan akaun di sana dan screenshot di bawah menunjukkan speed yang diperolehi.

image

Nampaknya tak jejak pun 4mbps dan kemungkinan yang logik aku fikir ialah kawasan sini telah ditetapkan kelajuan tertinggi ialah 2mbps agaknya. Oleh itu marilah kita online dengan akaun Streamyx di sana pada talian telefon di sini.

Pening gak aku rasa ayat sana sini ni. Lantak ler janji update blog…haha.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

8 Responses

  1. azlanvai says:

    Oh.. okay.. makes sense.. nanti aku try jugak kat kampung.. hehe

  2. mrkay says:

    mmg tak boleh dpt 4Mbps sbb dari exchange ada limit untuk data transmit. Lagi pun ada syarat jarak rumah dgn exchange tak lebih 5KM. Lagi jauh, byk data drop tgh jalan.

  3. Abdur says:

    Entahlah,kadang kelajuan internet sayapun kurang dari 1Mbps.

  4. profhariz says:

    Sebenarnya yang saya faham. Bergantung kepada speed yang masa installation awal-awal tu. Berapa Mbps?

  5. Aku baca kau login 2 2 akaun dan dapat speed berganda. hehehe

  6. Naim says:

    Salam, nak tanya kalau log in 1 akaun dalam 2 modem boleh lagi ke skang ni? makna nya 1 akaun 8mbps tapi ramai user yang guna utk dapatkan internet laju. Dulu pernah try boleh je. Tapi skang dah lama tak buat sebab busy dengan kerja.

    • Ejam Othman says:

      Tak boleh dah sebab pernah kena lupa nak off modem pertama dan bila nak online dari modem kedua tak lepas2.
      Pihak TM dah upgrade kot lepas tau masalah tu merugikan mereka..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *