Hentikan Cerita Pasal Anak-anak Di Blog?

image

Beberapa perkongsian dari rakan blogger aku lihat tentang isu Privasi Anak-anak dalam Alam Siber yang aku rasa perlu dipertimbangkan. Nampaknya lepas ini aku akan kurangkan sedikit demi sedikit cerita tentang anak-anak di blog ini dan juga sosial media yang lain. Keselamatan adalah keutamaan.

Dunia sekarang ramai yang “sakit” pada hati, mental mahupun fizikalnya. Tersilap langkah mungkin kita bakal jadi mangsanya. Berjaga-jaga dan bersedia adalah langkah keselamatan yang wajib dipertimbangkan semua orang.

Kurangkan sedikit demi sedikit…target aku tahun ini.

Lepas ini aku akan ceritakan tentang…erm mungkin bermain-main dengan sesuatu yang untung pada SEO nya.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

10 Responses

  1. ermm memang benar sekali perlu berhati-hati dalam kita tak tahu mungkin ada yang ambil kesempatan.. pada AP tak salah tapi tak perlu detail sangat kot

  2. Lucy says:

    It is really a nice and helpful piece of info. I’m happy that you shared this useful information wigh us.
    Pease keep us up to date like this. Thanks for
    sharing.

  3. Kujie says:

    kak jie memang jarang tulis terperinci , gambar anak2 banyak sangat…ada juga tapi dalam keadaan terkawal

    anak2 dah remaja, ada banyak benda yang dia tak mahu dikongsi

    • Ejam Othman says:

      tuler kak, lepas ni akan cuba bercerita tapi kurang terperinci, harap2 bolehlah sebab dah jd kebiasaan bercerita kena kasi jelas baru orang faham..hehe

      • Kujie says:

        kak jie banyak juga bercerita ttg anak2…tapi dari sudut berbeza kot
        kurang gambar, tapi kisah2 mereka dan pengajran utk org lain

  4. Bahrain says:

    Apakah agaknya selepas ini yang dikongsikan dalam blog ini. hehe

  5. papa mifz says:

    cerita sikit-sikit masih ok kot…

  6. cikgu naman says:

    betul jugak tu..

    tapi dah lama tak cerita pasal anak di blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.