Ibu Jari Kaki Ku.

image

Punyalah dia mengamuk dan tak senang duduk rupanya mengantuk. Diberikan susu minumnya sikit, diberikan mainan dia main sambil membebel tak puashati. Didokong dia suka tapi tak boleh lama sakit pinggang Papa dokong budak bambam ni.

image

Ikhtiar akhir aku ialah masukkan dalam buaian lalu aku mula menyanyi zikir semerdu mungkin. Ternyata suara merduku itu membuahkan hasil. Tidur juga dia, mengantuk rupanya. Tengok saja gaya tidur sambil gentel ibu jari kaki pun boleh.

Minggu ini genap 6 bulan umur Aqil, semakin aktif dan semangat. Semoga terus sihat dan ceria selalu. Tak sabar nak balik kampung minggu ni.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

9 Responses

 1. Selamat 6 bulan Aqif 🙂

 2. Bahrain says:

  sedap suaranya sampai tertidur aqil. hehe

 3. Hairul Azni says:

  Sama la..masa anak2 masih tidur dalam buai dulu, kerap juga tolong buaikan..suara bapak2 ni memang merdu..ala-ala serak-serak basah gitu..

 4. Hafiz Rahim says:

  Best betul dia tidur ye. hoho

 5. Sham Hardy says:

  tembamnyaaaaaaaaaaaaa. cuhmel 😀

 6. KiD says:

  hahhahaa.. guna ibujari kaki lak.. layaaaannnn… comel

 7. profhariz says:

  Comelnya muka dia tido. Hihihi

  • Judy says:

   Good post and right to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some prseasoionfl writers? Thx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.