Selamat Hari Guru Tahun 2014.

image

Selamat Hari Guru buat semua pendidik, tanpa kalian gelaplah dunia kerana tidak terdidik manusia yang lahirnya sedia berakal. Kata guru ibarat lilinkan membakar diri menerangi hidup insan lain.

image

image

Tahun ini aku dan kawan-kawan seperjuangan ambil tugas dalam penyediaan keperluan majlis makan-makan Hari Guru. Aku ditugaskan bancuh air teh susu sebab Puan Pengerusi Kelab Staf suka air bancuhan yang pernah aku sediakan sebelum ini.

image

image

Siap segala persiapan sebelum cikgu-cikgu masuk ke dewan untuk majlis ringkas. Lepas tu baru masuk dewan khas untuk majlis jamuan ringkas. Kami dah siap sedia di meja bulat terlebih dahulu.

image

Sekolah cina kalau tiada tarian singa memang tidak sah. 2 ekor singa sambut barisan guru-guru untuk diraikan masuk ke dalam dewan.

Terima kasih semua guru-guruku, jasamu amat dihargai hingga hujung nyawa.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

4 Responses

  1. Nampak cool jugak bila ada tarian singa tu….nasib baik takde pasang mercun yea….heheheh

  2. Anuar says:

    Tentu meriah sambutan Hari Guru dekat sekolah Bro… Siap ada Tarian Singa lagi…

  3. Bahrain says:

    Selamat hari cikgu seMalaysia 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.