Bayar Zakat Fitrah Dengan SMS.

Zakat-Fitrah-melalui-SMS

Alhamdulillah perkara wajib yang selalu dibuat pada bulan Ramadhan untuk tahun ini iaitu bayar zakat fitrah telah selamat ditunaikan. Tahun ini 4 orang yang wajib ke atas aku untuk ditunaikan. Pilihan bayar zakat fitrah melalui SMS menjadi pilihan kerana ianya mudah dan menepati syarak. Inilah penggunaan teknologi yang sebaiknya demi kesejahteraan ramai.

Talian Celcom dan Digi boleh menggunakan kaedah ini, hanya SMS FITRAH ke 21999 dan ikuti langkah seterusnya. Setelah selesai pembayaran dan akad bolehlah semak di laman web MFitrah Celcom. Selamat membayar zakat fitrah yang wajib ini.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

6 Responses

  1. akubiomed says:

    Sudah dilansaikan dengan cara konvensional. 🙂

  2. firdee says:

    takde alasan dah utk kita x bayar zakat zaman le ni 🙂

  3. titan says:

    Sekarang da terlalu mudah nak bayar zakst. Sms boleh. Online pon leh. Kalau x leh bayar gak..tak tau la.

  4. Afiffuddin says:

    Alhamdulillah, sudah banyak medium utk lakukan pembayaran zakat fitrah, dah tu pula zaman sekarang mudah nak online di mana-mana. Masa dalam kereta sedang ‘layan’ jem balik beraya di kampung pun masih sempat lagi buat bayaran. Cuma, mahu tak mahu, faham atau tak faham saja. Saya lebih selesa bayar di kaunter zakat fitrah negeri sendiri.

  5. Tak tahu pulak boleh bayar pakai SMS. Saya bayar secara konvensional. Baru ada feel sikit. Hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *