Dulu Kimia Belajar Main-Main.

image

Bila fikir balik macam tidak percaya aku kerja di bahagia makmal. Dulu waktu belajar di Sekolah Teknik Melaka Tengah (SMTMT a.k.a sekolah makan tidur makan tidur) ada ambil subjek Kimia dan Fizik yang mana subjek Kimia aku tidaklah sehebat mana berbanding Fizik.

Keputusan SPM 1999 untuk subjek Fizik sebenarnya luar dugaan dan teringat lagi bila cikgu Fizik cakap kalau saya tahu awak berpotensi memang saya pilih awak dalam kelas intensif. Ya ler waktu itu aku belajar Fizik pun macam main-main inikan pula Kimia. Kedua-dua subjek tu cikgunya baik-baik cuma aku tak pandai hargai. Subjek Lukisan Kejuruteraan adalah kegemaran aku.

Andai boleh ku undurkan waktu..

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

7 Responses

  1. adarain says:

    gaya dah macam ahli fizik dah tu. haha

  2. Thanks for some othr informative site. Where else may I get that type of info writyen in sch a perfect approach?
    I’ve a mission that I aam just now operating on,
    and I have been at the glance out for such information.

    Also visit my wweb site bowling strikes in boca

  3. Uncle Zuan says:

    dulu den minat math je. tak brapa minat kimia ni, klu minat pun physic. harini satu subjek yang den nyesal tak blaja betul betul adalah sejarah

  4. KiD says:

    haaaaa… bro boleh buat sabun buku dah ni.. ada formula

  5. Faizura says:

    dulu suka kimia time lab sebab boleh campur2 bahan pastu tgk apa jadi, tapi bila nak prepare lab report tu yang lemauuuu haha

  6. ezy says:

    salam kenal…

    saye pembantu makmal dr terengganu..
    saje je jalan2 jenguk teman seangkatan..

    =)

  7. Cordelia says:

    Tha’ts the best answer of all time! JMHO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *