Wanita dan Terapi Katalog.

image

Siapa setuju dengan fakta bahawa wanita dengan katalog berpisah tiada nak pula yang bekerjaya dan punya pendapatan sendiri. Ini merupakan terapi terbaik buat mereka kerana tidak semestinya tengok kena beli tapi cukup sekadar boleh tengok apa yang menarik.

Aku yang bekerja dikelilingi rakan sekerja wanita ini pun nampak sangat betapa mereka begitu teruja bila ada katalog baru setiap bulan. Bila hari gaji masing-masing keluar kalkulator untuk buat kira-kira bajet yang ada untuk beli barang dalam katalog.

Kuasa membeli wanita memang tinggi. Juallah apa saja yang mampu buat wanita tampil cantik dan menarik pasti laku. Tupperware hanya bekas plastik yang cantik tapi mereka tetap beli untuk koleksi yang hanya dipandang tapi tidak digunakan. Kompleksnya minda mereka…hehe.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

5 Responses

  1. hahhaha memang betul katalog tak dapat dipisahkan, tapi kalau sekarang ramai juga wanita dah beralih arah gila beli online tak kiralah dari tudung, baju anak-anak semua nak beli online. yang parahnya kalau setiap hari rasa nak klik 🙂

  2. ohcikgu says:

    biasalahtu. orang perempuan memang suka bab-bab katalog nih..

  3. Putri says:

    Betul tu.. hehehe…

    Makin parah sebab sekarang ni dunia shoping online semakin meletup2.. Kalau dulu terpaksa pergi kedai untuk menyoping, so ada lah jugak halangan nak kena siap dan cari masa untuk pergi membeli.

    Sekarang, sambil buat kerja ofis pun boleh keluar duit.. adoiii

  4. AZENI AHMAD says:

    Sekarang nie wanita dan katalog boleh dipisahkan dah..
    Sebab semua online je..
    Malas nak g outlet nak beli bagai semua..

    Tapi part kira-kira bajet tue betul la.. hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *