Perbaharui SSM Tahun 2015.

image

Alhamdulillah selamat dah perbaharui SSM MHNO Resources untuk tahun 2015 ini. Aku tukar alamat perniagaan sebab bakal pindah ke rumah baru. Tukar alamat dikenakan bayaran RM20.00, maklumat perniagaan RM10.00 dan pembaharuan sijil perakuan RM60.00 maka terbanglah RM90.00 demi sebuah perniagaan.

Sebelum ambil nombor giliran aku suruh pegawai di kaunter pertanyaan semak borang yang diisi sudah lengkap atau belum. Bila dah sampai giliran berurusan di kaunter barulah tahu nak kena tunjuk sijil SSM asal sebab nak tukar alamat. Syukur nasib baik ada 1 salinan yang aku bawa maka serahkan pada pegawai itu untuk urusan selanjutnya.

Pegawai kaunter pertanyaan haruslah tahu prosedur penuh sesuatu urusan agak tidak menyusahkan pelanggan. Sekadar pesanan penuh kasih sayang.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.