Gotong-Royong Kemas dan Hias Taska.

image

Hari Sabtu pun kena ke Taska tapi bukan hantar anak-anak sebaliknya sekeluarga masuk ke Taska dengan satu tujuan iaitu bergotong-royong bersihkan dalam dan sekitar rumah taska ini. Tidaklah banyak sangat kerjanya tapi boleh tahan berpeluh.

Gantikan mentol lampu yang terbakar dan bersihkan kipas yang ada itu aku ambil tugasnya sebab hanya aku seorang sahaja abah yang datang dengan anak yang lain semua mak mak sahaja itupun adalah 3 orang saja yang lain tidak dapat turut serta.

image

Lepas penat mengemas kita makan-makan pula. Seronok juga dapat duduk sama-sama kongsi cerita pasal anak masing-masing. Cikgu pun join sama lagilah kita dapat tahu lebih tentang ragam dan perangai anak.

Hari ini letihkan badan esok kita layan wayang Boboiboy The Movie pula.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

2 Responses

  1. hawa says:

    Pasti seronok anak-anak dapat mak ayah yang boleh turut serta dalam aktiviti tempat mereka belajar. Cikgu pun happy juga.Terbaik !

  2. Semangat, gotong royong bisa menjalin silaturahmi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.