Tukar Skema Warna Blog Perlukan Rujukan Juga.

kombinasi-jadual-warna-blog-ejamothman

Memandangkan mood untuk menulis blog seakan datang kembali maka aku ambil keputusan untuk ubah skema warna blog agar lebih menarik di mata sendiri, yeler kata blog aku suka hati akulah nak warna macam mana pun kan….hehe. Untuk menentukan skema warna pun perlukan rujukan. Kebetulan Google pertemukan aku dengan laman web ColorCombos yang mempunya pelbagai cadangan skema warna yang menarik.

kombinasi-warna-blog-ejamothman

Aku buat keputusan untuk serapkan warna kelabu dalam skema warna terbaru ini, dari cadangan ColorCombos dipaparkan 6 warna yang dijangkakan bersesuai dengan kelabu. Aku suka cadangan ini dan telah buat pengubahsuai pada blog. Semoga skema warna baru akan meneruskan lagi mood baik untuk rajin update blog.

Memang perlu sangatkah rujukan skema warna dalam mendekorasi blog? Apa kata anda?

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini "Setiap Gambar Ada Cerita". Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

3 Responses

  1. Suhana Fuad says:

    Tak terfikir pula skema colour ni.. selalu main hentam jek bubuh pape.. nice sharing. Tq!

  2. Tq info berguna sebagai panduan blog bagi yang baru.. TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *