Setiap Gambar Ada Cerita.

1

Abang Di Belakang Adik Di Depan.

Papa sayang hero berdua ni, Mamanya pun Papa sayang ekstra lagi. Bila menghabiskan hujung minggu depan tv dengan anak-anak memang seronok. Aqil dengan gayanya, Haq pula dengan ragamnya. Masing-masing bijak...

2

Begitu Caranya Tengok TV.

Alahai Aqil anak Papa yang semakin bijak dan sihat ini. Macam-macam ragam dan laku dah pandai sekarang ni. Semalam tengah hari sambil guling-guling tengok tv dengan anak-anak si Aqil ni...

1

Selfie Sefamili.

Petang semalam lepak-lepak riadah keluarkan peluh di Kolej Komuniti Temerloh. Seronok Haq dan Aqil dapat keluar rumah dan berlari riang si abangnya. Aqil macam biasa berdukunglah dengan Papanya dan Mama...

2

Aku Suka Kasut Dr. Cardin.

Ini adalah kasut kedua setelah masuk tahun kedua aku bekerja dalam sektor perkhidmatan awam ini. Kiranya pakai sepasang kasut kulit untuk setahun. Kalau boleh memang aku tak nak tukar pun...

0

Ajar Anak Minum Air Kosong.

Sebelum ini aku ada bercerita di blog ini tentang botol air yang berstraw ini. Tujuannya memudahkan kami untuk minum air kosong pada sukatan yang tetap setiap hari. Betullah apa yang...

7

Shake n Take Memudahkan.

Sejak adanya pengisar Shake n Take ni rasa nak minum jus buah jer pergi dapur beberapa minit punya urusan dah boleh dapat sebotol jus segar. Bukan hanya jus tapi nak...

6

Aqil Macam Kena Campak Jer.

Petang semalam waktu mamanya ambil dua beradik dari rumah nenek pengasuh dia dimaklumkan ada keluar bintik-bintik merah pada kulitnya. Rasanya macam dah keluar campak halus. Patutlah sejak Ahad dia menunjukkan...