Tukar Kad Debit Maybank Secara Online di Maybank2U.

Kad debit Maybank

Sejak beberapa hari ini aku terbaca di garis masa facebook rancak orang ramai membicarakan pasal tukar Kad Debit Maybank yang baru dengan ciri-ciri keselamatan yang dipertingkatkan atas arahan pihak Bank Negara.

Selepas terbaca perkongsian dari blogger Hasrul Hassan mengenai kemudahan tukar kad debit Maybank melalui Maybank2u terus aku cuba buat dan ianya cukup mudah hanya masukkan alamat penghantaran dan pengesahan melalui TAC juga diperlukan. Tunggu 14 hari bekerja untuk kad baru sampai.

tukar-kad-debit-maybank

Bank lain yang menjalankan penukaran kad debit ada tak gunakan pendekatan online? Kalau ada itu memang bagus sekali.

Update: Sudah dapat KAD DEBIT BAHARU bolehlah diaktifkan melalui Maybank2u juga. Mudah rasanya kemudahan yang diberikan oleh pihak Maybank ini.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

13 Responses

  1. Mus says:

    dlm tempoh penghantaran kad baru.. kad lama boleh guna lagi?

  2. egtukar says:

    tapi lagi senang kalau terus tukar di cawangan kan.

  3. Hairul Azni says:

    Boleh tukar cara online rupanya..
    Nak kena buat jugak la nampaknya.. dah ada cara mudah kannn..

  4. iman says:

    utk cimb ada tk?

  5. mr games says:

    tak sempat nak pergi bank sebab kerja.. dah cuba online tapi dia error pulak.. huhu

  6. Guna CIMB tak perasan lagi pun debit card tukar online ni. Malasnya nak pi kalau urusan tukar kad je. Lain la kalau cip rosak.. hujung tahun last kan..

  7. SITI NOOR FATHIHAH BT AZIZ says:

    maaf nak bertanya saya dah tukar kad guna maybank2u. tapi kad baru tak dapat lg. kata 14 hari. macam mana nak buat ye. saya buat 22/7/16 aritu. arini dah 8/8/2016 tp tak dapat2 lagi

  8. aya says:

    ada no tracking ke?

  9. Terima kasih info ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *