Jadikan Address Bar Berwarna Seperti Theme Blog Anda.

Anda pernah buka laman web Digi dan Maxis di peranti pintar anda? Oh ya mestilah melalui browser Chrome. Apa anda akan lihat ialah address bar Chrome tersebut akan mengikut warna tema laman web tersebut, menarik bukan!


Dua laman web telco itu jarang aku buka, yang menjadi tanda tanya ialah bila aku buka Amanz.my yang jadi biru Chrome aku. Dari situlah timbul tanda tanya bagaimana buat begitu dan pakcik Google bawa ke laman WPbeginner yang ada kongsikan code untuk menjadikan ianya realiti.

Sekarang blog aku kelihatan “blue” dan blog isteriku dengan warna pink. Comel pula bila dah berwarna begini. Paparan sebegini boleh kelihatan pada peranti android bersama browser Chrome sahaja. Adakah pengguna ios tidak boleh, mengikut blog WPbeginner hanya untuk android sahaja.

Ejam Othman

Saya Ejam atau nama sebenarnya Mohd Hairulnizam Bin Othman adalah seorang blogger separuh masa. Kini berkhidmat untuk rakyat jelata. Minat menulis dan merakam gambar sesuai dengan tagline blog ini “Setiap Gambar Ada Cerita”. Hubungi atau kenali saya lebih lanjut. Saya juga menyediakan ruang Advertorial berbayar di blog ini.

You may also like...

9 Responses

  1. Wan Zawawi says:

    Meriah apabila berwarna warni macam tu

  2. titan says:

    peh, memang smart la juga aku tengok.

  3. reezluv says:

    mcm best je tu kan..ehehe

  4. Mus says:

    dah test.. memang menjadi.. tq tips nya bro

  5. Nota Nutrisi says:

    Wah nampak cantik la dan ‘eye catching’. inshaAllah nak try nanti buat dekat website sendiri. Thanks bro for the tips.

  6. Pakai iOS tak boleh nak test. Haha. Pakai biasa2 jela senang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *